Kosten en vergoedingen

Kosten en vergoedingen

Een indicatie van de tarieven:

Consult / onderzoekenVanaf €27,- tot €70,-
Zolen kinderen (therapie en materiaal)€115,-
Zolen volwassenen (therapie en materiaal)€135,-
Zolen veiligheidsschoenen (therapie en materiaal),
afhankelijk van het merk veiligheidsschoenen
Vanaf €160,- tot €180,-
OrtheseVanaf €18,- tot €42,-
Instrumentele behandelingVanaf €38,- tot €52,-
Totaal voor een onderzoek, met podotherapeutische zolen,
een afleverconsult en nacontrole <16 jaar
€212,-
Totaal voor een onderzoek, met podotherapeutische zolen,
een afleverconsult en nacontrole >16 jaar
€232,-

Tijdens de behandeling wordt u geïnformeerd over de kosten van de behandeling en het eventuele hulpmiddel.

Podotherapie wordt in de meeste gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De vergoedingen voor podotherapie vallen niet onder het eigen risico van € 385,- per jaar.

Het merendeel van de zorgverzekeraars vergoedt een groot deel van de behandelingen en/of hulpmiddelen. Als u een bezoek brengt aan de praktijk, is het verstandig om van tevoren na te kijken wat de vergoedingen zijn. Let op dat er vaak onderscheid wordt gemaakt in behandelingskosten (consulten, onderzoeken, voetbehandelingen) en hulpmiddelen (podotherapeutische zolen, orthesen, nagelbeugels).

In geval van onduidelijkheden raden wij u aan om contact op te nemen met de zorgverzekeraar.

De factuur

Indien u aanvullend verzekerd bent, wordt de facturatie verzorgd door Infomedics. De factuur wordt door Infomedics ingediend bij de zorgverzekeraar en u krijgt alleen een factuur van Infomedics voor het bedrag wat eventueel overblijft.

Indien er geen aanvullende verzekering is, krijgt u de factuur na de behandeling en wordt verzocht deze direct te betalen per PIN.

Voetzorg bij diabetes mellitus

Podotherapeutische voetzorg bij de diabetische voet is onderdeel van de basisverzekering wanneer er een verhoogd risico aanwezig is op het ontstaan van wonden. Er wordt door de podotherapeut een zorgprofiel vastgesteld en op basis daarvan is er een vergoeding uit de basisverzekering.

Bij verhindering dient u minimaal 24 uur van tevoren uw afspraak af te zeggen, anders worden er kosten voor de verzuimde afspraak in rekening gebracht.